Chinese kruidengeneeskunde

Net als bij alle geneeswijzen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is het doel van de kruidentherapie om de balans in het lichaam te herstellen. Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele Chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde hoger in aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde dat het land vruchtbaar is en er goede gewassen kunnen groeien.

Daarom bekijkt de therapeut altijd het totaalplaatje: niet alleen naar de klachten, maar ook bijvoorbeeld naar leefstijl en eetgewoonten van een patiënt. In de westerse geneeskunde wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van patentformules (vastgestelde formules). Daarentegen wordt in de TCG gebruik gemaakt van afzonderlijke ingrediënten die een op maat gemaakte formule vormen om uw klacht of ziekte te behandelen.

Indicaties:

slapeloosheid

depressie

prikkelbare darm syndroom (IBS)

vermoeidheid

klachten overgang

hooikoorts

astma

bronchitis

griep

migraine

constipatie

aambeien

spijsverteringsstoornissen

hartritmestoornissen

menstruatiestoornissen

onvruchtbaarheid ondersteuning

urineweginfectie

impotentie

eczeem

acne

psoriasis

herpes

schimmelinfectie

haaruitval

Veiligheid van kruideningrediënten:

Alle Zhong-therapeuten werken volgens het internationale verdrag CITES, waarbij meer dan 150 landen zich hebben aangesloten. Dit verdrag bevat afspraken over de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten en delen of producten hiervan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de behandeling verboden ingrediënten bevat. Therapeuten aangesloten bij de Zhong hebben bovendien naast TCG altijd een opleiding gehad in de westerse reguliere geneeskunde. Hun toepassing van de Chinese geneeskrachtige middelen is dan ook volstrekt veilig en betrouwbaar.

Hoe in te nemen

Door 2 tot 3 maatlepels granulaat toe te voegen aan een glas met gekookt warm water, kan men dit als een thee drinken. De maatlepel wordt bij het recept meegeleverd.

Duur & dosering

Een kruidenkuur duurt, afhankelijk van het behandelplan, minimaal 2 weken. De gebruikelijke dosering voor volwassenen is daags 5 gram (granulaat ) per dag, tenzij anders vermeld.