Tuina massage & Voetreflexologie

Tuina massage

Tuina is een Chinese massage techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n 2200 jaar wordt beoefend. De therapeut masseert de acupressuurpunten door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen. Tuina helpt ontspannen van de spieren, alles wat vast zit, wordt losgemaakt. Wij combineren Tuina en ooracupunctuur of cupping om de effect te versterken.

Cupping wordt over het algemeen gebruikt om de bloedstroom te mobiliseren en de vochtige koude energie uit het lichaam te verdrijven. In de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) wordt cupping vaak in combinatie met acupunctuur gebruikt om verkoudheid en spierpijn te behandelen.

 

Voetreflexologie

De voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Het is om druk uit te oefenen op deze delen van de voeten, inclusief het kneden van de zachte bal van de voet, het trekken aan de tenen, het volgen van de hiel en diep in de voetboog duwen. Voetreflexologie maakt gebruik van gerichte drukpuntmassage om de energiestroom door het lichaam te herstellen.FootReflexologyChart

Sommige gebieden kunnen overgevoelig zijn tijdens de massagestimulatie, dit duidt op zwakheden of onevenwichtigheden in de overeenkomstige organen. Door herhaaldelijk op de zenuwuiteinden te drukken en te manipuleren, kan voetreflexologie helpen de geblokkeerde energie in de meridianen op te ruimen, de bloedsomloop te vergroten, het lichaam van gifstoffen te reinigen, het immuunsysteem te versterken en uiteindelijk de algehele balans te verbeteren. Net als Tuina-massage is het een uitstekende en plezierige preventieve behandeling.